Grafisk produktionsforståelse sikrer dig sådan mod fejl

Grafisk produktionsforståelse er et udtryk der er meget brugt i den grafiske branche. Det handler om at have den fornødne tekniske viden om grafisk produktion, til at producere sikkert, og derved have styr på det tekniske i grafisk produktion.

Grafisk produktionsforståelse

Grafisk produktionsforståelse gør, at du er tryg ved at lave grafisk materiale og bedst muligt sikret mod at lave fejl. Selv når du arbejder akut, og materialet skal være færdigt i en fart.

Grafisk produktionsforståelse er derfor viden der er vigtigt for alle, der arbejder med at fremstille grafisk materiale til visuel kommunikation, til tryk og digitalt.

Det gælder uanset om du arbejder på et trykkeri, et forlag, et marketingbureau, er soloselvstændig. Eller i det hele taget er den der står med ansvaret for at lave grafisk materiale og derved fremstille virksomhedens visuelle kommunikations produkter.

Undgå fejl, usikkerhed og mistet tid og penge

Hvorfor er det vigtigt, at have styr på det tekniske og undgå grafiske produktions “brande”? Det er det, da …

en sikker grafisk produktionsforståelse indebærer viden, der sikrer dig ro og tryghed når du laver grafiske materialer. Det gør at du undgår tvivl, fejl, utryghed og stress

en solid grafisk produktionsforståelse, er også godt for bundlinjen. Du mister ikke unødig tid og penge, når du ved hvordan du skal lave grafisk materiale.

Læs mere her under hvilke områder du skal have viden om. Læs også mere om hvilke fordele du får og hvad du undgår ved, at have styr på det tekniske når du laver grafisk materiale. Læs også præcis hvordan du kan sikre dig mod tvivl og tekniske fejl.

Der er nok af akutte situationer med det tekniske når man laver grafisk materiale. Hvor tvivl, utryghed og stress hærger, og det for alvor brænder på. Situationer man gerne vil undgå, og hvor man nemt mister overblikket.

Herunder er fire utrygge situationer, som rigtig mange virksomheder kan nikke genkendende til, at de dagligt oplever.

Fejl i trykt materiale

Du har måttet kassere trykt materiale på grund af tekniske produktionsfejl. Du havde ikke opdaget fejlene inden tryk eller håbet på at det var i orden, og har akut behov for at få rettet fejlen. Udover du har mistet tid og penge, stiger frygten for at levere for sent og i værste fald miste kunden.

Utrygge ved pdf-fils tjek
Grafisk produktionsforståelse sikrer dig mod fejl fx når du tjekker grafiske materiale

Du er utryg ved, at tjekke dine pdf-filer og sende dem til tryk. Du frygter hvert øjeblik at trykkeriet igen ringer og siger at de akut har brug for en ny fil, da der er tekniske fejl i den første fil. Du er oftest i tvivl om hvordan det skal rettes. Du er tilmed under tidspres for at få rettet fejlen, for at undgå at sagen bliver forsinket.

Usikre på teknikken
Grafisk produktionsforståelse

Du har travlt og er i tvivl om hvordan du teknisk skal lave dine trykte eller digitale materialer, eller er utryg ved om du har lavet det rigtigt. Du har mistet dyrebar tid i forsøget på at løse det og har akut behov for viden til, hvordan du kommer videre. Til sidst er du så presset, at du blot håber på at du har lavet det korrekt, lukker øjnene for det og sender det afsted.

Sidste øjebliks fremstilling

Du er ved at lave grafisk materiale i sidste øjeblik og kan ikke nå at blive færdig til tiden. Du er stresset og presset, ved tanken om du når at blive færdig til tiden, og frygter for hvornår kunden taber tålmodigheden og rykker for det. Du frygter også for at lave fejl og overse dem, fordi det skal gå stærkt.

Kunne du genkende een eller flere af de ubehagelige og utrygge situationer? – De er ikke rare at stå i. Det gode er, at situationerne heldigvis nemt kan undgås ved, at have en god og sikker grafisk produktionsforståelse.

Grafisk produktionsforståelse indebærer viden om mange områder

Grafisk uddannelsesudvalg har i forbindelse med grafisk produktionsforståelse, følgende praktikmål til uddannelsen Mediegrafiker:

  • Eleven kan tilrettelægge, udføre og kontrollere trykte og digitale produkter og produktioner på baggrund af viden om grafisk produktion 
  • Eleven kan udføre opgaver i forhold til kommunikationsteknologi, datahåndtering og dokumentformater
  • Eleven kan varetage et grafisk produktionsworkflow og rådgive om et rationelt produktionsforløb
  • Eleven kan løse og dokumentere faglige problemstillinger 
  • Eleven kan udføre arbejdet under hensyntagen til gældende regler for arbejdsmiljø og sikkerhed 

Det er dog de færreste der i forbindelse med den daglige produktion, naturligvis især hvis det er akut, har mulighed for at tage en flerårig ungdomsuddannelse og på den måde sikre en god produktionsforståelse, når du skal lave dine grafiske materiale.

Sådan sikrer du dig og får styr på at lave dit grafiske materiale

Du kan dele det enkelt op i tre måder. Du kan sikre dig mod tvivl og tekniske fejl, når du laver grafisk materiale til dig selv eller andre. Enten …

1. … sikre dig ved, at eu bruger den nødvendige tid til, at opsøge al den faglige viden, via uddannelse, kurser og søge læring på internettet, du har behov for, til selv at kunne bekæmpe brandene.

eller

2. … sikre dig, ved at trække på hjælp fra en grafisk produktions specialist. I får i fællesskab – bl.a. via ny viden – nemt og sikkert styr på dit grafiske materiale. Hjælp og viden til et konkret projekt, frem for blot en øvelse, gør at du reelt kan bruge det. Det gør samtidig med, at du nemmere kan huske det. Du bliver fremadrettet tryg ved at lave en dit grafiske materiale.

Du kan kombinere 2. med…

3. … og være helt sikre på, at du undgår at blive forbrændt. Det kan du ved at overlade det helt til en grafisk produktions specialist, at tage sig af dine udfordrende brande. Du kan trygt læne dig tilbage og afvente at dit grafiske materiale bliver tjekket, korrigeret og fremstillet til at være 100 % fri for tekniske fejl.

Artiklen er skrevet af Stig Bing | Grafisk produktions specialist

Få mere gratis viden i disse blogindlæg

Madfotografering – tips til sikre kvalitets fotooptagelser

Madfotografering – sikre kvalitets tips Så er der dømt store madlavning- og photo shoot marathon! Her under er et meget lille udvalg af billeder fra en weekend i madens tegn hvor det blev til mere end 200 unikke optagelser. Og madfotograferings tips til din egen madfotografering! 27 forskellige opskrifter blev lavet på kokkeskolen i Slagelse,

Læs mere >>

Frisør fotoshoot – derfor var det vigtigt at tage det “on location”

Frisør fotoshoot til frisøruddannelsesbog taget “on location” på EUC Syd, frisørskolen i Aabenraa. I den forbindelse blev der taget nogle valg, så resultatet ville blive så optimalt som muligt. Så eleverne bedst muligt kan afkode, hvad teknikkerne er. Og valgt at det skulle foregå “on location”. Godt forarbejde Opsætningen blev i bedste tv-køkken-stil, lavet inden fotooptagelserne. På

Læs mere >>

Ikoner | 150 ikoner til Psykiatrien I Region Syddanmark

Grapida har hjulpet Psykiatrien i Region Syddanmark med at lave mere end 150 kvalitets ikoner til deres intranet. Ikoner er en stor hjælp for brugeren til hurtigt at afkode hvad det enkelte område på fx et intranet drejer sig om. Som et billede siger de mere end 1.000 ord. På samme måde er det nemmere

Læs mere >>

Video | Firmapræsentation med vilde heste og flot natur

Video | Denne video er fra det sydligste Langeland, hvor der er meget smuk natur, og ikke mindst vilde heste. Mette Tolstrup fra MeTour guider og fortæller dig igennem 2 timer, til glæde for både store og små. Hun ved hvor alle de flotte perler i området er og fortæller om mange spændende ting, bl.a.

Læs mere >>

Udendørs skilte | 9 tips til en effektiv kampagne

Udendørs skilte kampagne | Læs her 9 effektive tips og tricks til hvordan du får en effektiv gadeskilt kampagne, der får kunder ind i din virksomhed. Udendørs skilte kampagne: få effektive tips til din skilte kampagne 1. Først og fremmest: Find ud af hvad du gerne vil opnå med din kampagne Eksempelvis, om det er

Læs mere >>

Bliv klogere på markedsføring og grafisk fremstilling

Få mere at vide

Få en gratis afklarende telefonsamtale hvis du er i tvivl om hvem og hvad der er den bedste hjælp til din markedsføring og grafiske materiale fremstillings udfordringer.
Sammen finder vi ud af hvad der er det rette for dig. Du kan booke en tid herunder, ringe og skrive.


Telefon og mail

• Ring til 44 102 112
• Send en mail til sb@grapida.dk

Kontaktformular

• Brug kontaktformularen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *