Spring til indhold

Grafisk produktionsforståelse sikrer dig sådan mod fejl

Grafisk produktionsforståelse er et udtryk der er meget brugt i den grafiske branche. Det handler om at have den fornødne tekniske viden om grafisk produktion, til at producere sikkert, og derved have styr på det tekniske i grafisk produktion.

Grafisk produktionsforståelse

Grafisk produktionsforståelse gør, at du er tryg ved at lave grafisk materiale og bedst muligt sikret mod at lave fejl. Selv når du arbejder akut, og materialet skal være færdigt i en fart.

Grafisk produktionsforståelse er derfor viden der er vigtigt for alle, der arbejder med at fremstille grafisk materiale til visuel kommunikation, til tryk og digitalt.

Det gælder uanset om du arbejder på et trykkeri, et forlag, et marketingbureau, er soloselvstændig. Eller i det hele taget er den der står med ansvaret for at lave grafisk materiale og derved fremstille virksomhedens visuelle kommunikations produkter.

Undgå fejl, usikkerhed og mistet tid og penge

Hvorfor er det vigtigt, at have styr på det tekniske og undgå grafiske produktions “brande”? Det er det, da …

en sikker grafisk produktionsforståelse indebærer viden, der sikrer dig ro og tryghed når du laver grafiske materialer. Det gør at du undgår tvivl, fejl, utryghed og stress

en solid grafisk produktionsforståelse, er også godt for bundlinjen. Du mister ikke unødig tid og penge, når du ved hvordan du skal lave grafisk materiale.

Læs mere her under hvilke områder du skal have viden om. Læs også mere om hvilke fordele du får og hvad du undgår ved, at have styr på det tekniske når du laver grafisk materiale. Læs også præcis hvordan du kan sikre dig mod tvivl og tekniske fejl.

Der er nok af akutte situationer med det tekniske når man laver grafisk materiale. Hvor tvivl, utryghed og stress hærger, og det for alvor brænder på. Situationer man gerne vil undgå, og hvor man nemt mister overblikket.

Herunder er fire utrygge situationer, som rigtig mange virksomheder kan nikke genkendende til, at de dagligt oplever.

Fejl i trykt materiale

Du har måttet kassere trykt materiale på grund af tekniske produktionsfejl. Du havde ikke opdaget fejlene inden tryk eller håbet på at det var i orden, og har akut behov for at få rettet fejlen. Udover du har mistet tid og penge, stiger frygten for at levere for sent og i værste fald miste kunden.

Utrygge ved pdf-fils tjek
Grafisk produktionsforståelse sikrer dig mod fejl fx når du tjekker grafiske materiale

Du er utryg ved, at tjekke dine pdf-filer og sende dem til tryk. Du frygter hvert øjeblik at trykkeriet igen ringer og siger at de akut har brug for en ny fil, da der er tekniske fejl i den første fil. Du er oftest i tvivl om hvordan det skal rettes. Du er tilmed under tidspres for at få rettet fejlen, for at undgå at sagen bliver forsinket.

Usikre på teknikken
Grafisk produktionsforståelse

Du har travlt og er i tvivl om hvordan du teknisk skal lave dine trykte eller digitale materialer, eller er utryg ved om du har lavet det rigtigt. Du har mistet dyrebar tid i forsøget på at løse det og har akut behov for viden til, hvordan du kommer videre. Til sidst er du så presset, at du blot håber på at du har lavet det korrekt, lukker øjnene for det og sender det afsted.

Sidste øjebliks fremstilling

Du er ved at lave grafisk materiale i sidste øjeblik og kan ikke nå at blive færdig til tiden. Du er stresset og presset, ved tanken om du når at blive færdig til tiden, og frygter for hvornår kunden taber tålmodigheden og rykker for det. Du frygter også for at lave fejl og overse dem, fordi det skal gå stærkt.

Kunne du genkende een eller flere af de ubehagelige og utrygge situationer? – De er ikke rare at stå i. Det gode er, at situationerne heldigvis nemt kan undgås ved, at have en god og sikker grafisk produktionsforståelse.


Afstemning: Har du styr på grafisk produktionsforståelse?

Grafisk produktionsforståelse indebærer viden om mange områder

Grafisk uddannelsesudvalg har i forbindelse med grafisk produktionsforståelse, følgende praktikmål til uddannelsen Mediegrafiker:

  • Eleven kan tilrettelægge, udføre og kontrollere trykte og digitale produkter og produktioner på baggrund af viden om grafisk produktion 
  • Eleven kan udføre opgaver i forhold til kommunikationsteknologi, datahåndtering og dokumentformater
  • Eleven kan varetage et grafisk produktionsworkflow og rådgive om et rationelt produktionsforløb
  • Eleven kan løse og dokumentere faglige problemstillinger 
  • Eleven kan udføre arbejdet under hensyntagen til gældende regler for arbejdsmiljø og sikkerhed 

Det er dog de færreste der i forbindelse med den daglige produktion, naturligvis især hvis det er akut, har mulighed for at tage en flerårig ungdomsuddannelse og på den måde sikre en god produktionsforståelse, når du skal lave dine grafiske materiale.

Sådan sikrer du dig og får styr på at lave dit grafiske materiale

Du kan dele det enkelt op i tre måder. Du kan sikre dig mod tvivl og tekniske fejl, når du laver grafisk materiale til dig selv eller andre. Enten …

1. … sikre dig ved, at eu bruger den nødvendige tid til, at opsøge al den faglige viden, via uddannelse, kurser og søge læring på internettet, du har behov for, til selv at kunne bekæmpe brandene.

eller

2. … sikre dig, ved at trække på hjælp fra en grafisk produktions specialist. I får i fællesskab – bl.a. via ny viden – nemt og sikkert styr på dit grafiske materiale. Hjælp og viden til et konkret projekt, frem for blot en øvelse, gør at du reelt kan bruge det. Det gør samtidig med, at du nemmere kan huske det. Du bliver fremadrettet tryg ved at lave en dit grafiske materiale.

Du kan kombinere 2. med…

3. … og være helt sikre på, at du undgår at blive forbrændt. Det kan du ved at overlade det helt til en grafisk produktions specialist, at tage sig af dine udfordrende brande. Du kan trygt læne dig tilbage og afvente at dit grafiske materiale bliver tjekket, korrigeret og fremstillet til at være 100 % fri for tekniske fejl.

Grafisk designer Stig Bing - Grapida
Artiklen er skrevet af Stig Bing | Grafisk produktions specialist

Få mere gratis viden i disse blogindlæg

Dronning Margrethe | Maritimt klædt dronning i Svendborg

Dronning Margrethe | Svendborg 2018 – Rigtig mange mennesker var dukket op for at byde Dronningen velkommen til Svendborg. Kongeskibet lagde planmæssigt til kaj, og netop som Dronningen gik fra borde, brød solen igennem skydækket. Dronningen blev budt velkommen af Svendborgs borgmester Bo Hansen. Dronning Margrethe i 2x karettur gennem Svendborg Dronningen gik vinkende forbi…

Læs mere >>

Grafik – sådan får du billigst din egen kvalitets grafik

Grafik | Sidder du med et projekt hvor du skal bruge noget grafik, såsom fx ikoner, informationsgrafik eller oversigtskort? Fx til en bog, en tryksag eller til digitalt brug som fx til sociale medier (SoMe)? – eller til undervisning på nettet? – Måske tilmed en kombination? I dette indlæg kigges der på hvordan du billigst…

Læs mere >>

Fotograf, grafiker og markedsføringsuddannet giver dig disse fordele

Fotograf, uddannet grafiker OG markedsføringsuddannet, og derved praktisk erfaring med både fotografering, grafisk produktion og markedsføring. Giver det dig fordele? Ja, det gør det. Det har flere fordele for dig og dine fotos, når din fotograf er uddannet grafiker og markedsføringsuddannet. Så ved din fotograf: 1. hvordan man farvejusterer til tryk og skærm og hvilke…

Læs mere >>

Bliv klogere på markedsføring og grafisk fremstilling

Få mere at vide

Få en gratis afklarende telefonsamtale hvis du er i tvivl om hvem og hvad der er den bedste hjælp til din markedsføring og grafiske materiale fremstillings udfordringer.
Sammen finder vi ud af hvad der er det rette for dig. Du kan booke en tid herunder, ringe og skrive.


Telefon og mail

• Ring til 44 102 112
• Send en mail til sb@grapida.dk

Kontaktformular

• Brug kontaktformularen.

Del indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

En ny award til Grapida

Læs også vigtig information, om denne hjemmeside, nederst i pop-up’en, INDEN du klikker denne pop-up væk!

Som indehaver af Grapida, er jeg meget stolt over at kunne informere om, at i EU Business News femte årlige Scandinavian Business Awards 2024, er Grapida blevet tildelt award’en:

Best Graphic Design & Marketing Company 2024 — Funen


Derudover blev Grapida i 2021, ligeledes af EU Business Awards, tildelt award’en Best Graphic Design & Content Marketing Agency 2021.


 

Vigtig information om denne hjemmeside 

Samtidig med, kan jeg også informere om, at Grapida har indstillet sine produktionsaktiviteter på ubestemt tid.
Jeg vil gerne takke alle, som har vist mig den ære og tillid, at lade mig hjælpe jer med små som store grafisk design, foto- og marketingsprojekter.
Grapida hjemmesiden vil ikke blive yderligere udviklet, men blot bestå i et stykke tid, hvor alle i den tid derfor kan hente og få gratis viden og tips.

Venlig hilsen Stig Bing, Grapida

kontakt@grapida.dk | Tlf. 44 102 112