Telefon 3027 6444 | Mail: kontakt@grapida.dk 

Madfotografering – tips til sikre kvalitets fotooptagelser

Madfotografering tips til din egen madoptagelse. Her billedet af kalv navarin printanier, der er ved at være klar til servering.

Madfotografering – tips til sikre kvalitets fotooptagelser. Her et billede af kalv navarin printanier, der er ved at være klar til servering.

Madfotografering – sikre kvalitets tips

Så er der dømt store madlavning- og photo shoot marathon! Her under er et meget lille udvalg af billeder fra en weekend i madens tegn. Og madfotograferings tips til din egen madfotografering!

27 forskellige opskrifter blev lavet på kokkeskolen i Slagelse, hvor 4 kokke en hel weekend ikke lavede andet end mad og mad og så lige lidt mere mad.

Madfotografering – tips til kvalitets fotooptagelser.

Jeg havde æren af at forevige det hele. Der skulle tages billeder af ingredienser til de enkelte retter, forskellige steps og teknikker i processen og endelig af de færdige anretninger.

Billederne bliver brugt i den kommende Gastronom bog, som er Fagets bog. En fagbog mad-bibel der i denne 5. udgave, er på hele 700 sider, som jeg også atter har æren og fornøjelsen af at designe og sætte. Design og opsætningstips til din egen bog, med udgangspunkt i netop Gastronom bogen, kommer i et senere indlæg.

Herunder kommer 4 billeder og så er det tid for de gratis madfotograferings tips!

Mad photo shoot tips til din egen madoptagelse.

Madfotografering – tips til kvalitets fotooptagelser.  Åbning af østers.

Madfotografering – tips til sikre kvalitets fotooptagelser. Åbning af østers.

Madfotografering – tips til kvalitets fotooptagelser.

Mad photo shoot tips til din egen madoptagelse.


Madfotografering – tips til sikre kvalitets fotooptagelser

  • Billeder er taget meget oplyste med blitslamper, og taget med stor dybdeskarphed. Derved træder de enkelte detaljer tydeligt frem. Derved kan læseren/eleven nemt se hvad der er på billederne.
  • Fotoudstyret blev sat op så kun udstyrets lys ramte der hvor billederne blev taget. Det gjorde det uafhængigt af udefrakommende lys, såsom fx solen. Det havde også den fordel at den indstillede gråtone kunne holdes i alle dele af billedet. Optagelserne blev ikke uheldigt påvirket af fx gulligt lys fra lysstofrør.
  • Billederne blev taget på en helt hvid baggrund, så der er ro og fokus på motivet.

Frisør fotoshoot  Læs også: Frisør photo shoot – derfor var det vigtigt at tage det “on location”


  • Optagelsesindstillinger på kameraet var sat på manuelt, med bl.a. fast blænde, lukker og iso. Dette for at sikre ens belysning på alle billeder.
  • Belysningen og kameraindstillinger blev sat, så der var et ganske svagt punkt i højlyset. Derved kan højlyset fortsat justeres, så punktet kan gøres kraftigere. Eller nemt helt fjernes med fx en helt hvid baggrund som resultat, som i anretningen længere oppe i indlægget.
  • Med den samme mængde lys og samme optagelses indstillinger, kunne alle billeder justeres efterfølgende med den samme indstilling.
  • På grund af de mange optagelser, blev der på billederne sat opskriftsnumrer ind på selve optagelsen. Dette for nemt efterfølgende at kunne sortere billederne.
  • Billederne blev taget med farverne en anelse nedtonet. Det giver et bedre slutresultat efterfølgende at skrue op end ned for farverne. Er farverne først brændt ud, lige som i højlyset, er det svært at ændre på spillet i farverne.

Grafiker & fotograf | Een kasket, men flere kasketter på = flere fordele for dig.  Læs også: Disse 5 + 3 fordele får du når din fotograf er uddannet grafiker


Madfotografering – tips til kvalitets fotooptagelser.


Er du i tvivl om noget med din egen madfotografering?

Kunne du bruge noget hjælp til når du selv fotograferer din egen mad eller er der noget du er i tvivl om? – Måske du gerne vil have flere kvalitets madfotografering tips? – Så ring helt uforpligtende til mig på 3027 6444 eller kontakt mig på kontakt@grapida.dk. Måske du blot har brug for et gratis råd!


 

Beskyt dig selv og din virksomhed | Nyhedsbrev

Sikre dig med faglig viden, du også kan tjene penge på

Bliv medlem af det visuelle kommunikations fællesskab – Sælg Mere Gruppen – og få besked hver gang der er ny faglig viden, om publikationer, grafisk produktion og visuel kommunikation.

Dette nyhedsbrev er specifikt målrettet til dig, der:
• Har uddannelse, ansættelse, erfaring eller interesse i grafiske publikationer (fx kataloger, magasiner, bøger mv.), visuel kommunikation og markedsføring
• Ønsker at få mere at vide om produkter, der kan hjælpe dig til at sælge mere og få flere og mere loyale kunder
• Gerne vil sikre dig og din virksomhed med faglig viden
• Ønsker at få viden om produkter målrettet efter den sikre metode Emotionelle Kundetyper ®
• Vil spare tid og penge ved at få faglig viden direkte i din mail indbakke.


Se alle blogindlæg her

Læs de seneste blogindlæg:


Stig Bing, grafisk designer, fotograf og kommende certificeret Emotionelle Kundetyper ekspert

Kontakt Grapida – Publikation Eksperten

Få gennemtænkte publikationer af høj kvalitet. Publikationerne bliver produceret med en sikker metode, så du sælger mere, og får flere og mere loyale kunder.

Ring uforpligtende til mig på 3027 6444. Du kan skrive på kontakt@grapida.dk eller bruge min kontaktformular.


Stig Bing
Publikation Eksperten
Grafisk designer & fotograf

Kommende Certificeret Emotionelle Kundetyper®­­ Ekspert


Grapida
Gerritsgade 8, 1.
5700 Svendborg
kontakt@grapida.dk

Del med andre: Facebooktwitterlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *