Mathtype | Sådan laver du effektivt Word ligninger klar til tryk

Mathtype | Word ligninger i en bog: Teknisk Matematik 2.

Mathtype | Word ligninger i en bog: Teknisk Matematik 2.

Mathtype | Word ligninger kan være udfordrende, at få til at virke, når de skal konverteres, når de skal bruges i en bog. Med så meget andet, så når du ved hvordan, og du gør det på den rigtige måde, så er det til at have med at gøre. Herunder kan du læse hvordan du i 4 enkle trin, kan gøre det rigtigt og professionelt.

Jeg har i dette indlæg, taget udgangspunkt i bogen Teknisk Matematik 2. Bogen er den 2. bog i en serie på 3. Sidste bind er i skrivende stund, ved at blive sat. Ligesom bind 1 og 3, indeholder Teknisk Matematik 2 mange ligninger. Ligningerne er alle lavet med Words lignings-generator og sidder sammen med den øvrige tekst, i word dokumentet. Hvordan får du så det til at virke, så det kan bruges i en professionel udgivelse?

  1. Lav ligningerne med Word lignings-generator – Sammen med den øvrige tekst i bogen, kan du oprette ligningerne lige der hvor ligningerne skal placeres i teksten.
  2. Konverter Word ligningerne med Math Type i Word – Du kan bestemme hvilken font og font størrelse, ligningerne skal sættes med i din bog. Det er nemt at ændre fonten, hvis du har lavet ligningerne med en anden font, end den der bruges i bogen.
  3. Importer Word-dokumentet ind i InDesign – Ligningerne kommer ind sammen med den øvrige tekst, som som små grafik-filer. De bliver indsat på de rette steder i teksten og bryder med rundt, hvis der er ombrydninger i satsen.
  4. Eksporter bogen til tryk – De indsatte grafik-filer er såkaldte eps-filer, som indeholder tekst og vektor-grafik. Det gør at Word ligningerne fremstår skarpe og tydelige i trykfilen (pdf), da tekst og vektorgrafik kan skaleres uendeligt uden kvalitetstab.

Læs også: SYNLIGHED: SÅDAN SKABER DU DET VIA VISUEL KOMMUNIKATION


Fik du noget ud af indlægget om Mathtype og Word ligninger i en bog?

Tak fordi du læste indlægget. Måske du kender en der også kunne have glæde af det? – Du er meget velkommen til at dele indlægget, så andre også kan få glæde af det. Det gør du nemt, ved at klikke på SoMe ikonerne øverst og nederst i indlægget.

Læs andre indlæg om visuel kommunikation

Behov for hjælp til Mathtype og Word ligninger?

Måske du kunne bruge noget hjælp til Word ligningerne, så du kan bruge dem i en bog? Så ring helt uforpligtende til mig i dag på 3027 6444 eller kontakt mig på kontakt@grapida.dk. Så finder vi sammen en løsning, til netop dit projekt.


Kunne du tænke dig at få flere gratis tips og tricks om visuel kommunikation?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev for at få flere gratis tips og tricks om visuel kommunkation. Det har også den fordel, at så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet, får du 250 kr. rabat på alle dine bestillinger.


Kunde du lide hvad du læste og så? – del det med andre: Facebooktwitterlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få større salg + flere loyale kunder + spar penge

Få analyseret din markedsføring og få konkret viden til, hvor og hvordan der kan optimeres, og hvilken kundetype du skal vælge. Du får større salg og tiltrækker flere loyale kunder.

Jeg skal som kommende certificeret Emotionelle Kundetyper ekspert, bruge mindst 4 cases, til at blive endnu skarpere på, at hjælpe dig med at sælge mere og tiltrække flere loyale kunder.

Bestil senest 01/11 2019 og få spar 40 %
Bestil senest 01/12 2019 og få spar 20 %

40 % RABAT: Pris 2.996 kr. – SPAR 1.996 kr.


Klik her og læs om fordelene: Emotionelle kundetyper – Få flere loyale kunder, sælg mere

Ring i dag på 3027 6444,
send mig en mail, brug min kontaktformular
eller kig ind i Gerritsgade 8, 1. i Svendborg

Få faglig viden du kan tjene penge på

Bliv medlem af det visuelle kommunikations fællesskab Sælg Mere Gruppen og få besked hver gang der er ny faglig viden, du kan tjene penge på.