fbpx

Mathtype | Sådan laver du effektivt Word ligninger klar til tryk

Mathtype | Word ligninger i en bog: Teknisk Matematik 2.

Mathtype | Word ligninger i en bog: Teknisk Matematik 2.

Mathtype | Word ligninger kan være udfordrende, at få til at virke, når de skal konverteres, når de skal bruges i en bog. Med så meget andet, så når du ved hvordan, og du gør det på den rigtige måde, så er det til at have med at gøre. Herunder kan du læse hvordan du i 4 enkle trin, kan gøre det rigtigt og professionelt.

Jeg har i dette indlæg, taget udgangspunkt i bogen Teknisk Matematik 2. Bogen er den 2. bog i en serie på 3. Sidste bind er i skrivende stund, ved at blive sat. Ligesom bind 1 og 3, indeholder Teknisk Matematik 2 mange ligninger. Ligningerne er alle lavet med Words lignings-generator og sidder sammen med den øvrige tekst, i word dokumentet. Hvordan får du så det til at virke, så det kan bruges i en professionel udgivelse?

  1. Lav ligningerne med Word lignings-generator – Sammen med den øvrige tekst i bogen, kan du oprette ligningerne lige der hvor ligningerne skal placeres i teksten.
  2. Konverter Word ligningerne med Math Type i Word – Du kan bestemme hvilken font og font størrelse, ligningerne skal sættes med i din bog. Det er nemt at ændre fonten, hvis du har lavet ligningerne med en anden font, end den der bruges i bogen.
  3. Importer Word-dokumentet ind i InDesign – Ligningerne kommer ind sammen med den øvrige tekst, som som små grafik-filer. De bliver indsat på de rette steder i teksten og bryder med rundt, hvis der er ombrydninger i satsen.
  4. Eksporter bogen til tryk – De indsatte grafik-filer er såkaldte eps-filer, som indeholder tekst og vektor-grafik. Det gør at Word ligningerne fremstår skarpe og tydelige i trykfilen (pdf), da tekst og vektorgrafik kan skaleres uendeligt uden kvalitetstab.

Læs også: SYNLIGHED: SÅDAN SKABER DU DET VIA VISUEL KOMMUNIKATION


Fik du noget ud af indlægget om Mathtype og Word ligninger i en bog?

Tak fordi du læste indlægget. Måske du kender en der også kunne have glæde af det? – Du er meget velkommen til at dele indlægget, så andre også kan få glæde af det. Det gør du nemt, ved at klikke på SoMe ikonerne øverst og nederst i indlægget.

Læs andre indlæg om visuel kommunikation

Behov for hjælp til Mathtype og Word ligninger?

Måske du kunne bruge noget hjælp til Word ligningerne, så du kan bruge dem i en bog? Så ring helt uforpligtende til mig i dag på 3027 6444 eller kontakt mig på kontakt@grapida.dk. Så finder vi sammen en løsning, til netop dit projekt.


Kunne du tænke dig at få flere gratis tips og tricks om visuel kommunikation?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev for at få flere gratis tips og tricks om visuel kommunkation. Det har også den fordel, at så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet, får du 250 kr. rabat på alle dine bestillinger.


Synes du om dette blogindlæg? – tip dine venner: Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl mig om dig og dit mål | Foto: Grapida

Når du når dine mål! | Foto: Grapida

Fortæl mig om dig og dit mål

Kend din ­kundetype og sælg mere
Få 15 minutters GRATIS tjek af om din visuelle kommunikation rammer din kundetype.

Ring i dag på 3027 6444,
send mig en mail,
eller kig ind i Gerritsgade 8, 1. i Svendborg

Kom først i mål uden at at kigge dig tilbage | Foto: Grapida

Få ekspert viden hurtigst | Foto: Grapida

Få GRATIS effektive tips, du kan tjene penge på

Bliv gratis medlem af Sælg Mere Gruppen og få besked hver gang der er nye gratis effektive tips, du kan tjene penge på.