E-bog guide: sådan laver du hurtigt en e-bog


E-bog guide: Publikation sat i InDesign og hurtigt generet som e-bog. ©Grapida v/Stig Bing


E-bog på en hurtig og effektiv måde

Får du af og til lavet en publikation, eksempelvis en bog eller et katalog eller en brochure? Og kunne du tænke dig at eksempelvis give eller sælge en e-bog af udgivelsen til en kunde? Læs her om, hvor hurtigt det er at lave en:

E-bog, eller en digital-bog er som oftest en digital udgave af en almindelig papirbog eller anden trykt udgivelse. Det er typisk en interaktiv pdf (hent her) eller en pdf, konverteret til en hjemmeside (klik her). Producerer du materialet til din trykte udgivelse rigtigt fra starten af, er det:

  1. for det første hurtigt at lave ebog’en efterfølgende, men også hurtigt derefter…
  2. at lave en ny udgave af e-bog’en, efter eksempelvis rettelser.

Ved at gøre tingene rigtigt fra start af, er det minimalt af ekstra tid det tager, i forbindelse med sætningen af udgivelsen, at gøre klar til at lave en e-bog. Derved sparer du tid, fremfor at lave alle de interaktive ting manuelt i selve pdf’en. Hvis du laver dem manuelt i pdf’en er du nødt til at lave alle funktionerne om igen, for hver gang der er rettelser i udgivelsen.

Få en gratis ebog, af en af dine udgivelser | tjen penge på ebogen eller skab glæde ved at give den som kundegave.  Læs også: Gratis ebog af en af dine egne udgivelser | tjen penge på ebogen – Læs om alle fordelene ved en ebog


E-bog på den hurtige måde, kort fortalt

1: Sæt din udgivelse i InDesign og brug InDesigns automatiske funktioner.
2: Eksporter din udgivelse fra InDesign og din e-bog er færdig.

Læs herunder nærmere om hvordan du gør. 

Fokus er på det tekniske i nedenstående og tager udgangspunkt i sætning af bogen i Adobe Indesign.

E-bog - opsætning i Indesign. Med bookmarks-, hyperlink- og book-vinduer.

E-bog – opsætning i InDesign. Med bookmarks-, hyperlink- og book-vinduer.

Lave en bog Læs også: Skal du lave en bog? | Brug disse 20 funktioner og spar tid


Brug InDesigns muligheder for at lave din e-bog hurtigt ved at:

  • søge efter hyperlink og hurtigt konverterer dem til klikbare links i din e-bog.
  • oprette klikbare stikord, ved at markerer de ord der skal være stikord, og generer derefter hele stikordsregistret automatisk
  • genererer ikke bare en klikbar indholdsfortegnelse, men lav samtidig med en klikbar bookmarks-indholdsfortegnelse. Det kan du gøre ved at oprette overskriftformats niveauer (paragraph styles) og derefter generer begge indholdsfortegnelser samtidig.

Når alt er sat, inkl. eventuelle videoer og lyde, og bogen/udgivelse er sat rigtigt, kan du lave en fuldstændig færdig pdf e-bog med forside. Det kan du gøre ved blot at eksportere den direkte fra InDesign.

Skærmbillede af pdf e-bog vist i Adobe Acrobat. Med klikbar bookmarks-indholdsfortegnelse i venstre side.

Skærmbillede af pdf e-bog vist i Adobe Acrobat. Med klikbar bookmarks-indholdsfortegnelse i venstre side.

 

Katalog | Et katalog er en effektiv måde at vise og fortæller om en virksomheds effektivitet, resultater og succes.  Se også DanPilots e-bog:   Katalog | DanPilot viser deres resultater, effektivitet og succes


 

Eksklusiv kvalitet når din e-bog skal konverteres til en hjemmeside

Det kan  være udfordrende for nogle web-systemer, når pdf’en konverteres til at blive vist på på en hjemmeside.

Ofte kan det give udfordringer hvis vektor-grafik optræder i pdf’en  og pdf’en er lavet med flere lag. Grafikken kan blive vist forkert med forkerte fonte og farver og kan i værste fald ikke blive vist. Begge dele kan der også hurtigt gøres noget ved. Løsningen er at lave vektor-grafik om til bitmap-grafik og lave kun et lag i pdf’en.

Du kan vælge at lave al vektorgrafik om til bitmap manuelt. Men hvis du også skal bruge materialet til tryk, kan det kun anbefales at lave det hele som vektorgrafik og i flere lag. Løsningen er at opsætte et automatisk pdf-workflow via Enfocus Pitstop Server.

Når det er sat rigtigt op kører det helt af sig selv. Du skal blot lægge din pdf i en stifinder-mappe. Kort efter kan du hente din genereret pdf ud af en anden mappe, hvor vektorgrafikken er konverteret til bitmap og der er kun et lag i pdf’en – samtidig med at al tekst bibeholdes som tekst.

E-bog - Pdf konverteret til hjemmeside. Også kendt som en bladre-pdf. Med klikbar indholdsfortegnelse, her på venstresiden. Og med klikbare hyperlinks i boksen.

E-bog – Pdf konverteret til hjemmeside. Også kendt som en bladre-pdf. Med klikbar indholdsfortegnelse, her på venstresiden. Og med klikbare hyperlinks i boksen.

   Freelance grafiker | Stil krav til din freelance grafiker og få eksklusive produkter til tiden.  Læs også: Stil krav til din grafiker og få eksklusiv kvalitet | læs her om hvilke krav og hvorfor du skal stille krav


Få andre effektive GRATIS tips og tricks og sælg mere

Bliv gratis medlem af den eksklusive Sælg Mere Gruppen og få besked hver gang der er nye effektive gratis tips, du kan tjene penge på.

Se flere blogindlæg her: grapida.dk/blog


Synes du om dette blogindlæg? – tip dine venner: Facebooktwitterlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl mig om dig og dit mål | Foto: Grapida

Når du når dine mål! | Foto: Grapida

Fortæl mig om dig og dit mål

Kend din ­kundetype og sælg mere
Få 15 minutters GRATIS tjek af om din visuelle kommunikation rammer din kundetype.

Ring i dag på 3027 6444,
send mig en mail,
eller kig ind i Gerritsgade 8, 1. i Svendborg

Kom først i mål uden at at kigge dig tilbage | Foto: Grapida

Få ekspert viden hurtigst | Foto: Grapida

Få GRATIS kvalitetstips, du kan tjene penge på

Bliv gratis medlem af den eksklusive Sælg Mere Gruppen og få besked hver gang der er nye effektive gratis tips du kan tjene penge på.