Telefon 3027 6444 | Mail: kontakt@grapida.dk 

E-bog guide: sådan laver du nemt og sikkert en e-bog

E-bog guide: Publikation sat i InDesign og generet som e-bog med en sikker metode. ©Grapida v/Stig Bing


E-bog på en nem og sikker måde

Får du af og til lavet en udgivelse, eksempelvis en bog, et katalog, et magasin eller en brochure? Måske du selv har lavet en udgivelse? Og kunne du eksempelvis tænke dig at give eller sælge en e-bog af udgivelsen til en kunde, eller lave en e-bog for en kunde? Læs her om, hvor nemt og sikkert det er at lave en:

E-bog, eller en digital-bog er som oftest en digital udgave af en almindelig papirbog eller anden trykt udgivelse. Det er typisk en interaktiv pdf (hent her) eller en pdf, konverteret til en hjemmeside (klik her). Producerer du materialet til din trykte udgivelse rigtigt fra starten af, er det:

  1. for det første nemt at lave ebog’en efterfølgende, men også nemt og sikkert derefter…
  2. at lave en ny udgave af e-bog’en, efter eksempelvis rettelser.

Ved at gøre tingene rigtigt fra start af, er det minimalt af ekstra tid det tager, i forbindelse med sætningen af udgivelsen, at gøre klar til at lave en e-bog. Derved sparer du tid, fremfor at lave alle de interaktive ting manuelt i selve pdf’en.

Hvis du laver de interaktive funktioner manuelt i pdf’en er du nødt til at lave alle funktionerne om igen, for hver gang der er rettelser i udgivelsen. Det tager lang tid at lave og du risikerer nemt at lave fejl og glemme noget. Alt det undgår du ved at lave din e-bog på den rigtige og tilmed nemme og sikre måde. Læs mere om hvordan du gør det, efter tilbuddet her:


Vil du gerne have flere loyale kunder og sælge mere?

Emotionelle kundetyper 

Klik her og læs om den sikre vej til at få flere loyale kunder og til at sælge mere

Ring uforpligtende til mig på 3027 6444. Du kan skrive på kontakt@grapida.dk eller brug min kontaktformular. Kontakt mig og bliv sikkert guidet igennem. 


E-bog på den nemme og sikre måde, kort fortalt

1: Sæt din udgivelse i InDesign og brug InDesigns automatiske funktioner.
2: Eksporter din udgivelse fra InDesign og din e-bog er færdig.


Lige nu eksperthjælp til 0,- kr. 

Du har muligheden for, lige nu omkostningsfrit, at få eksperthjælp til hvordan du laver en e-bog via grafiskbrandslukning.dk – Her kan du lige nu undgå usikkerhed og utryghed, ved at sikre dig mod grafiske produktions tvivl, fejl og sidste øjebliks produktion.

Du kan også læse nærmere herunder om hvordan du gør når du skal lave en ebog, nemt og sikkert.

Fokus er på det tekniske i nedenstående og tager udgangspunkt i sætning af bogen i Adobe Indesign. Det kan lyde udfordrende, men jeg kan berolige dig med, at det er nemmere end det lyder. Alle kan lære det.

E-bog - opsætning i Indesign. Med bookmarks-, hyperlink- og book-vinduer.

E-bog – opsætning i InDesign. Med bookmarks-, hyperlink- og book-vinduer.


Lave en bog Læs også: Skal du lave en bog? | Brug disse 20 funktioner og spar tid


Få en gratis ebog, af en af dine udgivelser | tjen penge på ebogen eller skab glæde ved at give den som kundegave.  Læs også: Gratis ebog af en af dine egne udgivelser | tjen penge på ebogen – Læs om 11 fordele ved en ebog


Brug InDesigns muligheder for at lave din e-bog hurtigt ved at:

  • søge efter hyperlink og nemt konverterer dem til klikbare links i din e-bog.
  • oprette klikbare stikord, ved at markerer de ord der skal være stikord, og generer derefter hele stikordsregistret automatisk
  • genererer ikke bare en klikbar indholdsfortegnelse, men lav samtidig med en klikbar bookmarks-indholdsfortegnelse. Det kan du gøre ved at oprette overskriftformats niveauer (paragraph styles) og derefter generer begge indholdsfortegnelser samtidig.

Når alt er sat, inkl. eventuelle videoer og lyde, og bogen/udgivelsen er sat rigtigt, kan du nemt lave en fuldstændig færdig pdf e-bog med forside. Det kan du gøre ved blot at eksportere den direkte fra InDesign.

Skærmbillede af pdf e-bog vist i Adobe Acrobat. Med klikbar bookmarks-indholdsfortegnelse i venstre side.

Skærmbillede af pdf e-bog vist i Adobe Acrobat. Med klikbar bookmarks-indholdsfortegnelse i venstre side, som gør det nemt for brugeren at finde rundt i e-bogen.


Katalog | Et katalog er en effektiv måde at vise og fortæller om en virksomheds effektivitet, resultater og succes.  Se også DanPilots e-bog:   Katalog | DanPilot viser deres resultater, effektivitet og succes


 

Sådan gør du når din e-bog skal konverteres til en hjemmeside

Det kan  være udfordrende for nogle web-systemer, når pdf’en konverteres til at blive vist på på en hjemmeside.

Ofte kan det give udfordringer hvis vektor-grafik optræder i pdf’en  og pdf’en er lavet med flere lag. Grafikken kan blive vist forkert med forkerte fonte og farver og kan i værste fald ikke blive vist. Begge dele kan der også nemt gøres noget ved. Løsningen er at lave vektor-grafik om til bitmap-grafik og lave kun et lag i pdf’en.

Du kan vælge at lave al vektorgrafik om til bitmap manuelt. Men hvis du også skal bruge materialet til tryk, kan jeg kun anbefale dig at du laver det hele som vektorgrafik og i flere lag. Løsningen er at opsætte et automatisk pdf-workflow via Enfocus Pitstop Server. Læs mere om det her: Pdf tjek/korrektion | sådan gør du det sikkert og automatisk

Når det er sat rigtigt op kører det sikkert og helt af sig selv. Du skal blot lægge din pdf i en stifinder-mappe. Kort efter kan du hente din genereret pdf ud af en anden mappe, hvor vektorgrafikken er konverteret til bitmap og der er kun et lag i pdf’en – samtidig med at al tekst bibeholdes som tekst.

E-bog - Pdf konverteret til hjemmeside. Også kendt som en bladre-pdf. Med klikbar indholdsfortegnelse, her på venstresiden. Og med klikbare hyperlinks i boksen.

E-bog – Pdf konverteret til hjemmeside. Også kendt som en bladre-pdf. Med klikbar indholdsfortegnelse, her på venstresiden. Og med klikbare hyperlinks i boksen.


 Freelance grafiker | Stil krav til din freelance grafiker og få eksklusive produkter til tiden.  Læs også: Stil krav til din grafiker og få høj kvalitet | læs her om hvilke krav og hvorfor du skal stille krav


Beskyt dig selv og din virksomhed | Nyhedsbrev

Sikre dig med faglig viden, du også kan tjene penge på

Bliv medlem af det visuelle kommunikations fællesskab – Sælg Mere Gruppen – og få besked hver gang der er ny faglig viden, om publikationer, grafisk produktion og visuel kommunikation.

Dette nyhedsbrev er specifikt målrettet til dig, der:
• Har uddannelse, ansættelse, erfaring eller interesse i grafiske publikationer (fx kataloger, magasiner, bøger mv.), visuel kommunikation og markedsføring
• Ønsker at få mere at vide om produkter, der kan hjælpe dig til at sælge mere og få flere og mere loyale kunder
• Gerne vil sikre dig og din virksomhed med faglig viden
• Ønsker at få viden om produkter målrettet efter den sikre metode Emotionelle Kundetyper ®
• Vil spare tid og penge ved at få faglig viden direkte i din mail indbakke.


Se alle blogindlæg her

Læs de seneste blogindlæg:


Del med andre: Facebooktwitterlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Er du tryg ved din grafiske produktion?

Alt dette kan du nemt og sikkert undgå og være tryg ved din grafiske produktion.

Læs mere her