Spring til indhold

E-bog guide: sådan laver du nemt og sikkert en e-bog


E-bog på en nem og sikker måde

Får du af og til lavet en publikation, eksempelvis en bog, et katalog, et magasin eller en brochure? Måske du selv har lavet en publikation? Og kunne du eksempelvis tænke dig at give eller sælge en e-bog af publikationen til en kunde, eller lave en e-bog for en kunde? Læs her om, hvor nemt og sikkert det er at lave en:

E-bog, eller en digital-bog er som oftest en digital udgave af en almindelig papirbog eller anden trykt publikation. Det er typisk en interaktiv pdf (hent her) eller en pdf, konverteret til en hjemmeside (klik her). Laver du materialet til din trykte publikation rigtigt fra starten af, er det:

  1. for det første nemt at lave ebog’en efterfølgende, men også nemt og sikkert derefter…
  2. at lave en ny udgave af e-bog’en, efter eksempelvis rettelser.

Ved at gøre tingene rigtigt fra start af, er det minimalt af ekstra tid det tager, i forbindelse med at lave publikationen, at gøre klar til at lave en e-bog. Derved sparer du tid, fremfor at lave alle de interaktive ting manuelt i selve pdf’en.

Hvis du laver de interaktive funktioner manuelt i pdf’en er du nødt til at lave alle funktionerne om igen, for hver gang der er rettelser i publikationen. Det tager lang tid at lave og du risikerer nemt at lave fejl og glemme noget. Alt det undgår du ved at lave din e-bog på den rigtige og tilmed nemme og sikre måde. Det kan du læse mere om, lige herunder afstemningen.

Hvis dit udgangspunkt er en pdf-fil du skal have lavet til en e-bog, er der hjælp at hente længere nede i indlægget.


Afstemning om hvilket fil-format du søger oplysninger om: Hvilket fil-format skal din e-bog laves ud fra?

E-bog på den nemme og sikre måde, kort fortalt

1. Sæt din publikation i InDesign og brug InDesigns automatiske funktioner.

2. Eksporter din publikation fra InDesign og din e-bog er færdig.

Fokus er på det tekniske i nedenstående og tager udgangspunkt i sætning af bogen i Adobe Indesign. Det kan lyde udfordrende, men jeg kan berolige dig med, at det er nemmere end det lyder. Alle kan lære det, evt. via denne mulighed for hjælp.

E-bog - opsætning i Indesign. Med bookmarks-, hyperlink- og book-vinduer.
E-bog – opsætning i InDesign. Med bookmarks-, hyperlink- og book-vinduer.

Få en gratis ebog, af en af dine udgivelser | tjen penge på ebogen eller skab glæde ved at give den som kundegave.  Læs også: Disse 11 fordele får du med en ebog


Brug InDesigns muligheder for at lave din e-bog hurtigt ved at:

  • søge efter hyperlink og nemt konverterer dem til klikbare links i din e-bog.
  • oprette klikbare stikord, ved at markerer de ord der skal være stikord, og generer derefter hele stikordsregistret automatisk
  • genererer ikke bare en klikbar indholdsfortegnelse, men lav samtidig med en klikbar bookmarks-indholdsfortegnelse. Det kan du gøre ved at oprette overskriftformats niveauer (paragraph styles) og derefter generer begge indholdsfortegnelser samtidig.

Når alt er sat, inkl. eventuelle videoer og lyde, og bogen/udgivelsen er sat rigtigt, kan du nemt lave en fuldstændig færdig pdf e-bog med forside. Det kan du gøre ved blot at eksportere den direkte fra InDesign. Er der senere rettelser i din publikation, kan du lave rettelserne og derefter hurtigt lave en ny e-bog.

Det var en gennemgang af hvordan du kan lave en e-bog ved hjælp af Adobe InDesign. Jeg er ved at udvikle step-til-step guider til at lave en e-bog af din udgivelse. Du kan herunder skrive dig op til at få besked når de er klar.

Længere nede i indlægget er der også viden om hvordan du undgår frustrationer og fejl når du skal lave en e-bog af din udgivelse.

Skærmbillede af pdf e-bog vist i Adobe Acrobat. Med klikbar bookmarks-indholdsfortegnelse i venstre side.
Skærmbillede af pdf e-bog vist i Adobe Acrobat. Med klikbar bookmarks-indholdsfortegnelse i venstre side, som gør det nemt for brugeren at navigere rundt i e-bogen.

Afstemning: Kunne du tænke dig en trin-for-trin guide og mailsupport til hvordan du laver en e-bog?

Step-til-step guider til at lave en e-bog er under udvikling

Få besked når step-til-step guider til at lave en e-bog er klar til dig.

Du skal blot indtaste din e-mail adresse i det første felt og meget gerne ville slags guide du gerne vil have i det andet felt.

Skriv venligst i feltet herover hvilken slags guide du ønsker dig: Fx fra InDesign til pdf/epub.

 


Er du fortsat i tvivl om hvordan du skal lave en e-bog?

Få at vide, hvordan du kan sikre dig mod fejl, når du fremstiller eller planlægger grafisk materiale til dig selv eller andre. Få fx hjælp på mail og/eller telefon til at lave en e-bog. Du kan få mere at vide her, hvordan du undgår fejl.
Bliv sikret mod fejl med Grafisk Brandslukning™. Ring akut til 44 102 112

Sådan får du en færdig e-bog af din udgivelse og undgår frustrationer og tekniske fejl

Læser du dette indlæg enten fordi:

  1. du allerede har lavet din udgivelse i fx Word og skal selv lave en e-bog, eller …
  2. du har en pdf-fil du selv vil lave til en e-bog, eller …
  3. du har en InDesign-fil, du selv vil lave til en e-bog?
Svarede du ja til en af ovenstående tre muligheder? – Klik her og få mere at vide.

Du vil gerne lave en e-bog ud fra dit materiale. Du søger derfor viden om hvordan du laver din Word-, pdf- eller InDesign-fil om til en e-bog. Du begynder måske at opdage at det kan tage rigtig lang tid at finde ud hvordan du gør det. Dernæst kan det være svært at overskue at lave den, fordi det bliver for teknisk. I virkeligheden vil du bare have den lavet hurtigt, så du kan give den som gave eller sælge den.

Har du overvejet om det bedre kan svare sig for dig at få en professionel til at spare dig for alle problemerne?

Tilbud: Spar tid og undgå fejl og problemer

Du kan spare rigtig meget tid og frustrationer og undgå at lave fejl, ved at lade en professionel sørge for det.
Gør det derfor i stedet for nemt for dig selv:
Jeg vil rigtig gerne hjælpe dig med at lave en færdig e-bog af en udgivelse du selv har fremstillet eller fået fremstillet. Send blot dit materiale til mig. Så laver jeg din e-bog til dig.

Følgende formater kan bruges som udgangspunkt: PDF, Word og InDesign.

Formater du kan få leveret i: PDF e-bog og EPUB e-bog

Pris: 399,- kr. ex moms.

Kontakt mig, Stig Bing på telefon 44 102 112 eller skriv til sb@grapida.dk og få mere at vide om at få en e-bog af din udgivelse. Du kan også booke en tid.

Vil du have en GRATIS e-bog af din udgivelse?

Du kan få en gratis e-bog ved blot at lade mig opsætte og fremstille din udgivelse. Det følger altid en PDF e-bog og en EPUB e-bog med når jeg fremstiller bøger og publikationer.


Katalog | Et katalog er en effektiv måde at vise og fortæller om en virksomheds effektivitet, resultater og succes.  Se også DanPilots e-bog:   Katalog | Sådan viser DanPilot de tager ansvar og skaber sikkerhed


 

Sådan gør du når din e-bog skal konverteres til en bladrepdf/hjemmeside

Det kan  være udfordrende for nogle web-systemer, når pdf’en konverteres til at blive vist på på en hjemmeside.

Ofte kan det give udfordringer hvis vektor-grafik optræder i pdf’en  og pdf’en er lavet med flere lag. Grafikken kan blive vist forkert med forkerte fonte og farver og kan i værste fald ikke blive vist. Begge dele kan der også nemt gøres noget ved. Løsningen er at lave vektor-grafik om til bitmap-grafik og lave kun et lag i pdf’en.

Du kan vælge at lave al vektorgrafik om til bitmap manuelt. Men hvis du også skal bruge materialet til tryk, kan jeg kun anbefale dig at du laver det hele som vektorgrafik og i flere lag. Løsningen er at opsætte et automatisk pdf-workflow via Enfocus Pitstop Server. Læs mere om det her: Pdf tjek/korrektion | sådan gør du det sikkert og automatisk

Når det er sat rigtigt op kører det sikkert og helt af sig selv. Du skal blot lægge din pdf i en stifinder-mappe. Kort efter kan du hente din genereret pdf ud af en anden mappe, hvor vektorgrafikken er konverteret til bitmap og der er kun et lag i pdf’en – samtidig med at al tekst bibeholdes som tekst.

E-bog - Pdf konverteret til hjemmeside. Også kendt som en bladre-pdf. Med klikbar indholdsfortegnelse, her på venstresiden. Og med klikbare hyperlinks i boksen.
E-bog – Pdf konverteret til hjemmeside. Også kendt som en bladre-pdf. Med klikbar indholdsfortegnelse, her på venstresiden. Og med klikbare hyperlinks i boksen.

 Freelance grafiker | Stil krav til din freelance grafiker og få eksklusive produkter til tiden.  Læs også: Freelance grafiker | Sådan sikrer du dig at din grafiker er god


Få mere gratis viden i disse blogindlæg

Producere en publikation – 5 vigtige ting du skal gøre

Når du skal producere en publikation, eksempelvis en brochure, et katalog eller en bog, er der 5 vigtige tekniske ting du skal gøre. Med lidt viden – som du får kendskab til herunder – og et minimalt tidsforbrug på at udføre det, kan du lave publikationer på et professionelt niveau. Der er yderligere hjælp at hente… Læs mere »Producere en publikation – 5 vigtige ting du skal gøre

Læs mere >>

Freelance grafiker | Sådan sikrer du dig at din grafiker er god

Grafisk designer & fotograf Stig Bing. Kundetypeuddannet ved Institut for Kundetyper. Artikel forfatter. Freelance grafiker | Synes du at en dygtig freelance grafiker er dyr, så prøv at bruge en dårlig. Du sikrer dig at undgå en dårlig grafiker,hvor du risikerer at spilde tid og penge, ved at spørge ind til om din grafiker lever… Læs mere »Freelance grafiker | Sådan sikrer du dig at din grafiker er god

Læs mere >>

Grafik – sådan får du billigst din egen kvalitets grafik

Grafik | Sidder du med et projekt hvor du skal bruge noget grafik, såsom fx ikoner, informationsgrafik eller oversigtskort? Fx til en bog, en tryksag eller til digitalt brug som fx til sociale medier (SoMe)? – eller til undervisning på nettet? – Måske tilmed en kombination? I dette indlæg kigges der på hvordan du billigst… Læs mere »Grafik – sådan får du billigst din egen kvalitets grafik

Læs mere >>

Bliv klogere på markedsføring og grafisk fremstilling

Gå ikke glip af mere gratis viden om visuel kommunikation og grafisk materiale fremstilling

Få tips og tricks med viden om visuel kommunikation

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og gå ikke glip af at få at vide, når der er flere gratis tips og tricks med viden om visuel kommunikation. Bliv også klogere på grafisk materiale fremstilling.

Du kan ALTID melde fra igen.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

TILBUD: Få din egen GRATIS kvalitets grafik

Vil du have fremstillet din helt egen kvalitets grafik, ganske gratis?

Tilbuddet om gratis grafik gælder for et stk. grafik. Få dit eget ikon-, informations- eller oversigtsgrafik. Til tryk og web.


Få mere at vide om grafik og hvilke muligheder der er: grapida.dk/grafik/

Ring i dag til mig, Stig Bing, på 44 102 112,
send mig en mail eller brug min kontaktformular og få dit eget kvalitets grafik helt gratis.

Ved du om din synlighed skader dit salg?

Få GRATIS afklarende rådgivning

Grapida – gratis kundetype rådgivning

Forskning viser, at de fleste virksomheder skader deres eget salg med deres synlighed. De skader salget med mindst en af to fejl.

– Oftest uden at få øje på det

Find ud af, om dit grafiske design, fotos og din markedsføring har en de to synligheds fejl, de fleste virksomheder skader deres eget salg med.

Få GRATIS afklarende rådgivning hos dig/pr. telefon med certificeret marketinguddannet ved Institut for kundetyper og grafisk specialist, Stig Bing.

Få mere at vide her og ring til 44 102 112 og find ud af, om din synlighed skader salget.