fbpx

Freelance grafiker | Disse krav skal du stille til din grafiker

Freelance grafiker | Stil krav til din freelance grafiker og få eksklusive produkter til tiden.

Freelance grafiker | Stil krav til din grafiker og få eksklusive produkter til tiden.

Freelance grafiker – Stil krav til din grafiker om at han stiller høje krav til sig selv

Jo højere krav din freelance grafiker stiller til sig selv, jo bedre produkter får du.  Kom hurtigere frem til dit mål, når du har tillid til at din grafiker ved han laver.

Krav kan både være høj kvalitet til design, opsætning og levering. Det kan være krav til at grafikerens slut-materiale er teknisk nemt at arbejde videre med. Det kan være krav til at grundmaterialet, eksempelvis opsætningen i InDesign, er i orden. Det handler også om kvalitet i levering og generel forståelse af de stillede opgaver.

Du kan med rette forvente at en freelance grafiker leverer det ypperste og stiller krav til sig selv – hver gang. Derfor: Stil krav til din grafiker, at han skal …

1. først og fremmest kunne levere kvalitets produkter til tiden

2. have en særlig sans for visuelle udtryk og visuel identitet

Det er vigtigt at grafikeren er idérig og dygtig til at sammensætte farver og former, så det grafiske design passer til målgruppen, kundetypen og konteksten. Grafikeren skal være i stand til at overholde retningslinjerne fra din designmanual. Det skal grafikeren kunne, for at det grafiske udtryk passer sammen med din øvrige visuelle kommunikations identitet. Det er vigtigt at kunder kan genkende dit brand ud fra designet. Grafikeren skal skulle alt for at du sælger mere.

3. kende kende forskel på vektor- og bitmap grafik

Grafikeren skal vide hvilket grafikformat der skal bruges hvornår og til hvad. Og hvilken opløsning bitmap-grafik skal have. Det skal din grafiker vide for at dine produkter i slutresultatet fremstår teknisk flot.

Stil krav til din freelance grafiker – Det giver dig ro og tryghed, når du har tillid til at grafikeren ved han laver.

4. vide alt om RGB og CMYK

Og hvilke format der er til hvad og hvornår de bruges. Generelt ved, hvordan materiale skal leveres til tryk og skærm. Ved alt om farvedækning og trykprocesser generelt. Skal vide hvornår og hvordan overprint bruges. Dette for at dine produkter fremstår med størst mulig kvalitet.

5. kende til hvilke computer-programmer der er bedst at bruge til de enkelte opgaver

Det skal grafikeren, for at dine produkter bliver bedst mulige. Grafikeren skal også vide hvordan vedkommende producerer så effektivt som muligt. Derved bliver dine produkter fremstillet hurtigst muligt.

  Læs også: PRODUCERE EN PUBLIKATION – 5 VIGTIGE TEKNISKE TING DU SKAL GØRE


6. have styr på hvordan al produktion sættes mest optimalt til digitalt brug

Al produktion skal sættes på en måde, der gør det nemt at lave digitale produkter, som fx en e-bog. Det gør at hurtigt og effektivt kan få lavet digitale udgaver af dine produkter.

Få gratis ebog af en af dine udgivelser, som du kan tjene penge på.     Læs også: GRATIS EBOG AF EN AF DINE EGNE UDGIVELSER | TJEN PENGE PÅ EBOGEN


7. kunne lave grafik til digitale medier

Grafik til digitale medier skal laves i mange forskellige størrelser. Dem skal din grafiker kende til, for at din grafik bliver lavet i den rigtige størrelse. Det gør at din grafik bliver præsenteret bedst muligt på forskellige platforme. Eksempelvis på mobiltelefoner, tablets og computerskærme.

8. være i stand til at billedbehandle

Jo bedre billedbehandling din freelance grafiker kan lave, jo mere eksklusive billeder får du. Du sælger mere med billeder i højst mulige kvalitet.

9. kunne sætte formler korrekt ind i en bog

Det stiller store krav til teknisk know-how, for at kunne håndtere det, så det bliver trykt korrekt. Det gør at du er i gode hænder teknisk set og du derfor kan have tillid til den tekniske kvalitet.

Word formler i en bog: Teknisk Matematik 2.     Læs også: WORD FORMLER I EN BOG – LÆS HER HVORDAN DU GØR DET


10. være i stand til at tjekke om de filer der bliver sendt til tryk, teknisk er i orden

Når trykfilerne er i orden, slipper du for spildtid og frustrationer over den ekstra brugte tid. Ikke mindst over din egen brugte tid.

11. kunne opsætte og tilpasse et Enfocus Pitstop Server pdf-workflow

Et Enfocus Pitstop Server pdf-workflow tjekker automatisk for fejl og udbedre fejl i pdf’er. Et opsat system sparer dig for tid og penge og giver bedre og mere ensartede produkter.


Få eksklusive produkter når din freelance grafiker ved han laver

Hvor mange punkter lever din freelance grafiker op til? – Jo flere punkter din grafiker kan, jo bedre og mere eksklusive produkter får du. Jo færre steder skal du gå hen, for at få dine produkter. Lever din grafiker op til alle punkter, behøves du kun gå et sted hen, for at få lavet dine kvalitets produkter.

Det giver dig ro og tryghed når du har tillid til at grafikeren ved han/hun laver. Det giver dig tid til udvikle andre produkter.

Grafiker & fotograf | Een kasket, men flere kasketter på = flere fordele for dig.     Læs også:  DISSE 5 + 3 FORDELE FÅR DU NÅR DIN FOTOGRAF ER UDDANNET GRAFIKER


Ring i dag og hør nærmere

Ring i dag på 3027 6444 og hør nærmere om: Stil krav til din grafiker. Du er også meget velkommen til at få 15 minutters gratis tjek af om du rammer din kundetype. Eller hvis du har brug for et gratis råd om visuel kommunkation.

Du er også velkommen til at sende en mail til kontakt@grapida.dk. Du kan også bruge min kontaktformular. Jeg glæder mig til at høre om dig og dit mål.


Forkæl dig selv – Få gratis tips du kan tjene penge på

Tilmeld dig til mit nyhedsbrev, og få besked når der er flere GRATIS tips og tricks, du kan tjene penge på. 

Se flere blogindlæg her: grapida.dk/blog

Synes du om dette blogindlæg? – tip dine venner: Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fortæl mig om dig og dit mål | Foto: Grapida

Når du når dine mål! | Foto: Grapida

Fortæl mig om dig og dit mål

Kend din ­kundetype og sælg mere
Få 15 minutters GRATIS tjek af om din visuelle kommunikation rammer din kundetype.

Ring i dag på 3027 6444,
send mig en mail,
eller kig ind i Gerritsgade 8, 1. i Svendborg

Kom først i mål uden at at kigge dig tilbage | Foto: Grapida

Få ekspert viden hurtigst | Foto: Grapida

Få GRATIS effektive tips, du kan tjene penge på

Bliv gratis medlem af Sælg Mere Gruppen og få besked hver gang der er nye gratis effektive tips, du kan tjene penge på.