Telefon 30 27 64 44 | Mail: kontakt@grapida.dk 

Freelance grafiker | Sådan sikrer du dig at din grafiker er god

Freelance grafiker | Sådan sikrer du dig at din grafiker er god

Freelance grafiker | Synes du at en dygtig freelance grafiker er dyr, så prøv at bruge en dårlig. Du sikrer dig at undgå en dårlig grafiker,hvor du risikerer at spilde tid og penge, ved at spørge ind til om din grafiker lever op til nedenstående punkter. Jo højere krav din freelance grafiker stiller til sig selv, jo bedre kvalitet og jo mere gennemtænkte produkter får du.

Krav kan både være høj kvalitet til design, opsætning og levering. Det kan være krav til at grafikerens slut-materiale er teknisk nemt at arbejde videre med. Det kan være krav til at grundmaterialet, eksempelvis opsætningen i InDesign, er i orden. Det handler også om kvalitet i levering og generel forståelse af de stillede opgaver. 

Du må godt forvente at en freelance grafiker leverer det ypperste og stiller store krav til sig selv og leverer gennemtænkte produkter, høj kvalitet og stor faglig viden. Derfor: forvent at din grafiker skal …

1.  kunne levere høj kvalitet og gennemtænkte produkter til tiden, og give hurtige responser

Sælg mere med høj kvalitet og flotte visuelle gennemtænkte kommunikations-produkter. Du får mere ro og overskud til, at gøre det du er god til, når du er tryg ved, at din grafiker ved hvad han laver og at han leverer til tiden.

2.  med en sikker metode, hjælpe dig, til at sælge mere og få flere og mere loyale kunder

Din grafiker skal kunne hjælpe dig med at målrette al din markedsføring og branding mod én kundetype. Din grafiker skal være Kundertypeuddannet ved Institut for Kundetyper. Det har de fordele for dig, at du sælger mere og får flere og mere loyale kunder. Det har også den fordel at din markedsføring bliver sikker at lave, fordi du ved nøjagtig hvordan den skal laves og hvor du skal reklamerer for din virksomhed. Lige så vigtigt er det også, at du ved hvor du IKKE skal reklamerer for din virksomhed.
Læs mere her: Emotionelle kundetyper – få flere loyale kunder, sælg mere

3. have en særlig sans for visuelle udtryk og visuel identitet

Det er vigtigt at grafikeren er idérig og dygtig til at sammensætte farver og former, så det grafiske design passer til målgruppen, kundetypen og konteksten. Grafikeren skal være i stand til at overholde retningslinjerne fra din designmanual. Det skal grafikeren kunne, for at det grafiske udtryk passer sammen med din øvrige visuelle kommunikations identitet. Det er vigtigt at kunder kan genkende dit brand ud fra designet. 

4. lave reklamevideoer til brug på internettet

En ny undersøgelse blandt internetbrugere spår, at videoindhold vil stå for mere end 80% af al webtrafik i løbet af 2019. Efterspørgslen på kreativt indhold i form af små videoer til sociale medier, produkt- og virksomhedspræsentationer, animationer og interaktivitet skyldes, at vi som forbrugere konsumerer mere og mere interaktivt indhold. Videoer har den store fordel, at de kan fange en brugers opmærksomhed endnu hurtigere og i længere tid, end traditionelt reklamemateriale.

5. kende kende forskel på vektor- og bitmap grafik

Grafikeren skal vide hvilket grafikformat der skal bruges hvornår og til hvad. Og hvilken opløsning bitmap-grafik skal have. Det skal din grafiker vide for at dine produkter i slutresultatet fremstår teknisk flot.

Få god kvalitet og gennemtænkte produkter. Det giver dig mere ro og overskud til, at gøre det du er god til, når du er tryg ved, at din grafiker ved hvad han laver.

6. vide alt om RGB og CMYK

Og hvilke format der er til hvad og hvornår de bruges. Generelt ved, hvordan materiale skal leveres til tryk og skærm. Ved alt om farvedækning og trykprocesser generelt. Skal vide hvornår og hvordan overprint bruges. Dette for at dine produkter fremstår med bedst mulige kvalitet.

7. kende til hvilke computer-programmer der er bedst at bruge til de enkelte opgaver

Det skal grafikeren, for at dine produkter bliver bedst mulige. Grafikeren skal også vide hvordan vedkommende producerer bedst muligt. Derved spares tid. Dine produkter bliver fremstillet bedst muligt og du betaler ikke for unødvendig brug af tid.


  Læs også: PRODUCERE EN PUBLIKATION – 5 VIGTIGE TEKNISKE TING DU SKAL GØRE


8. have styr på hvordan al produktion sættes mest optimalt til digitalt brug

Al produktion skal sættes på en måde, der gør det nemt at lave digitale produkter, som fx en e-bog. Det gør at der nemt kan laves digitale udgaver af dine produkter. 

Få en gratis ebog, af en af dine udgivelser | tjen penge på ebogen eller skab glæde ved at give den som kundegave.     Læs også: GRATIS EBOG AF EN AF DINE EGNE UDGIVELSER | TJEN PENGE PÅ EBOGEN


9. kunne lave grafik til digitale medier

Grafik til digitale medier skal laves i mange forskellige størrelser og i mange forskellige slags fil-formater. Dem skal din grafiker kende til, for at din grafik bliver lavet i den rigtige størrelse og i det rigtige format. Det gør at din grafik bliver præsenteret bedst muligt på forskellige platforme. Eksempelvis på mobiltelefoner, tablets og computerskærme.

10. være i stand til at billedbehandle

Jo bedre billedbehandling din freelance grafiker kan lave, jo bedre billeder får du. Du sælger mere med billeder i bedst mulige kvalitet.

11. kunne sætte formler korrekt ind i en bog

Det stiller store krav til teknisk know-how, for at kunne håndtere det, så det bliver trykt korrekt. Det gør at du er i gode hænder teknisk set og at du derfor kan have tillid til den tekniske kvalitet. Det giver dig tid og overskud til at koncentrerer dig om at sikre dig, at der ikke er fejl i dine formler.

Word formler i en bog: Teknisk Matematik 2.     Læs også: WORD FORMLER I EN BOG – LÆS HER HVORDAN DU GØR DET


12. være i stand til at tjekke om de filer der bliver sendt til tryk, teknisk er i orden

Når trykfilerne er i orden, slipper du for spildtid og frustrationer over den ekstra brugte tid. Ikke mindst over din egen brugte tid, hvis tryk-filer skal sendes flere gange, og du bliver afbrudt igen og igen.

13. kunne opsætte og tilpasse et Enfocus Pitstop Server pdf-workflow

Et Enfocus Pitstop Server pdf-workflow tjekker automatisk for fejl og udbedre fejl i pdf’er. Et opsat system sparer dig for tid og penge og giver bedre og mere ensartede produkter.
Læs mere her: Pdf guide: pdf-tjek/-korrektion med nemt automatisk workflow


Få gode gennemtænkte produkter til tiden, når din freelance grafiker ved hvad han laver

Jo flere punkter din grafiker kan, jo bedre produkter får du. Jo færre steder skal du gå hen, for at få dine produkter. Lever din grafiker op til alle punkter, behøves du kun gå et sted hen, for at få lavet dine produkter.

Hvor mange punkter lever din freelance grafiker op til? – Læg meget gerne en kommentar og fortæl om dine oplevelser!

Det giver dig tryghed og ro når du har tillid til at grafikeren ved hvad han laver. Det giver dig tid til udvikle andre produkter.

Grafiker & fotograf | Een kasket, men flere kasketter på = flere fordele for dig.     Læs også:  Fotograf og grafiker – Det giver dig disse fordele


Ring og hør hvad du gerne må forvente af din grafiker

Ring på 3027 6444 og hør nærmere om: Have store forventninger til din grafiker og få god kvalitet og gennemtænkte produkter til tiden.

Du er også meget velkommen til at få 15 minutters uforpligtende snak om du rammer din kundetype, så du vil kunne sælge mere og få flere loyale kunder

Du er også velkommen til at kontakte mig ved at …

  1. sende en mail til kontakt@grapida.dk.
  2. bruge min kontaktformular.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!


Hvad har du gjort for at sikre dig mod akutte grafisk tekniske produktionsfejl?

Sikre dig og få besked om faglig viden, til at undgå tekniske fejl i jeres grafiske produktion.

Sikre dig og tilmeld dig nyhedsbrevet. Få besked hver gang der er ny faglig viden, om det tekniske i grafisk produktion.

Dette nyhedsbrev er specifikt målrettet til jer, der:
• Har uddannelse, ansættelse, erfaring eller interesse i grafisk produktion og visuel kommunikation
• Er i tvivl om hvordan I teknisk skal producere jeres trykte eller digitale materiale
• Har måttet kassere trykt materiale på grund af tekniske produktionsfejl og frygter at levere for sent
• Er usikre og utrygge ved, at tjekke jeres pdf-filer og at sende dem til tryk, fordi I frygter der er fejl i dem
• Nogle gange føler ubehag og er stressede over at lave grafiske opgaver i sidste øjeblik
• Vil spare tid og penge ved at få faglig viden direkte i jeres mail indbakke og undgå tvivl, fejl, frygt og stress.


Se alle blogindlæg her

Læs de seneste blogindlæg:


Del med andre: Facebooktwitterlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Laver I grafisk materiale til jer selv eller andre?:

Hvad har I gjort for at sikre jer mod akutte tekniske fejl?

Grafisk Brandslukning™ – Grafisk produktionsforståelse – Materialetjek

Lige nu kan I sikre jer og få specialist support, i form af akut råd og vejledning til det tekniske, når I laver grafisk materiale og akut tjek af jeres pdf-filer.

I skal blot …

  1. tilmelde jer nyhedsbrevet herunder  og derefter
  2. kontakte mig på telefon 44 102 112 og få løst jeres udfordringer.