Word formler i en bog – læs her hvordan du gør det

Word formler i en bog: Teknisk Matematik 2.

Word formler i en bog: Teknisk Matematik 2.

Word formler i en bog kan være udfordrende, at få til at virke. Med så meget andet, så når du ved hvordan, og du gør det på den rigtige måde, så er det til at have med at gøre. Herunder kan du læse hvordan du i 4 enkle trin, kan gøre det rigtigt og professionelt.

Jeg har i dette indlæg, taget udgangspunkt i bogen Teknisk Matematik 2. Bogen er den 2. bog i en serie på 3. Sidste bind er i skrivende stund, ved at blive sat. Ligesom bind 1 og 3, indeholder Teknisk Matematik 2 mange formler. Formlerne er alle lavet med Words formelgenerator og sidder sammen med den øvrige tekst, i word dokumentet. Hvordan får du så det til at virke, så det kan bruges i en professionel udgivelse?

  1. Lav Word formlerne i Word – Sammen med den øvrige tekst i bogen, kan du oprette formlerne lige der hvor formlerne skal placeres i teksten.
  2. Konverter Word formlerne med Math Type i Word – Du kan bestemme hvilken font og font størrelse, formlerne skal sættes med i din bog. Det er nemt at ændre fonten, hvis du har lavet formlerne med en anden font, end den der bruges i bogen.
  3. Importer Word-dokumentet ind i InDesign – Formlerne kommer ind sammen med den øvrige tekst, som som små grafik-filer. De bliver indsat på de rette steder i teksten og bryder med rundt, hvis der er ombrydninger i satsen.
  4. Eksporter bogen til tryk – De indsatte grafik-filer er såkaldte eps-filer, som indeholder tekst og vektor-grafik. Det gør at Word formlerne fremstår skarpe og tydelige i trykfilen (pdf), da tekst og vektorgrafik kan skaleres uendeligt uden kvalitetstab.

Læs også: SYNLIGHED: SÅDAN SKABER DU DET VIA VISUEL KOMMUNIKATION

Fik du noget ud af indlægget om Word formler i en bog?

Tak fordi du læste indlægget. Måske du kender en der også kunne have glæde af det? – Du er meget velkommen til at dele indlægget, så andre også kan få glæde af det. Det gør du nemt, ved at klikke på SoMe ikonerne øverst og nederst i indlægget.

Læs andre indlæg om visuel kommunikation

Behov for hjælp til Word formler i en bog?

Måske du kunne bruge noget hjælp til Word formler i en bog? Så ring helt uforpligtende til mig i dag på 3027 6444 eller kontakt mig på kontakt@grapida.dk. Så finder vi sammen en løsning, til netop dit projekt.

Skulle du have behov for hjælp til andet visuel kommunikation, er du også meget velkommen til at kontakte mig. Så finder vi ligeledes ud af, hvad der er den mest optimale løsning til dig og dit projekt, så du får størst mulig synlighed.


Kunne du tænke dig at få flere gratis tips og tricks om visuel kommunikation?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev for at få flere gratis tips og tricks om visuel kommunkation. Det har også den fordel, at så længe du er tilmeldt nyhedsbrevet, får du 250 kr. rabat på alle dine bestillinger.


Synes du om dette blogindlæg? – tip dine venner: Facebooktwitterlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dit firma fortjener at blive set – fortæl mig om dit firma

Det er GRATIS og uforpligtende, at…

• aftale og få et konsulent møde
• få et tilbud
• få en kop kaffe

Ring i dag på 3027 6444,
send mig en mail,
eller kig ind i
Gerritsgade 8, 1. i Svendborg

Vil du have GRATIS grafiske tips og tricks, du kan tjene penge på?

Forkæl dig selv – Tilmeld dig til mit nyhedsbrev og få besked hver gang der er nye gratis tips og tricks.