Stil krav til din grafiker | læs her om hvilke og hvorfor

Stil krav til din grafiker | læs her om hvilke og hvorfor

Stil krav til din grafiker.

Stil krav til din grafiker om at han stiller høje krav til sig selv

Jo højere krav din grafiker stiller til sig selv, jo bedre produkter får du. Og især giver det dig ro og tryghed, når du har tillid til at grafikeren ved han laver.

Krav kan både være høj kvalitet til design og opsætning. Det kan være krav til at grafikerens slut-materiale er teknisk nemt at arbejde videre med. Det kan være krav til at grundmaterialet, eksempelvis opsætningen i InDesign, er i orden. Det handler også om kvalitet i levering og generel forståelse af de stillede opgaver.

Du kan med rette forvente at grafikeren leverer det ypperste og stiller krav til sig selv – hver gang. Derfor: Stil krav til din grafiker, at han skal …

1. have en særlig sans for visuelle udtryk og visuel identitet

Det er vigtigt at grafikeren er idérig og dygtig til at sammensætte farver og former, så det grafiske design passer til målgruppen og konteksten. Grafikeren skal være i stand til at overholde retningslinjerne fra din designmanual. Det skal grafikeren kunne, for at det grafiske udtryk passer sammen med din øvrige visuelle kommunikations identitet. Det er vigtigt for at kunder kan genkende dit brand ud fra designet.

2. kende kende forskel på vektor- og bitmap grafik

Grafikeren skal vide hvilket grafikformat der skal bruges hvornår og til hvad. Og hvilken opløsning bitmap-grafik skal have. Det skal din grafiker vide for at dine produkter i slutresultatet fremstår teknisk flot.

Stil krav til din grafiker – Det giver dig ro og tryghed, når du har tillid til at grafikeren ved han laver.

3. vide alt om RGB og CMYK

Og hvilke format der er til hvad og hvornår de bruges. Generelt ved, hvordan materiale skal leveres til tryk og skærm. Ved alt om farvedækning og trykprocesser generelt. Skal vide hvornår og hvordan overprint bruges. Dette for at dine produkter fremstår bedst muligt.

4. kende til hvilke computer-programmer der er bedst at bruge til de enkelte opgaver

Det skal grafikeren, for at dine produkter bliver bedst mulige. Grafikeren skal også vide hvordan vedkommende producerer så effektivt som muligt. Derved bliver dine produkter fremstillet billigst muligt.

  Læs også: PRODUCERE EN PUBLIKATION – 5 VIGTIGE TEKNISKE TING DU SKAL GØRE

5. have styr på hvordan al produktion sættes mest optimalt til digitalt brug

Al produktion skal sættes på en måde, der gør det nemt at lave digitale produkter, som fx en e-bog. Det gør at du nemt og billigt kan få lavet digitale udgaver af dine produkter.

Få gratis ebog af en af dine udgivelser, som du kan tjene penge på.     Læs også: GRATIS EBOG AF EN AF DINE EGNE UDGIVELSER | TJEN PENGE PÅ EBOGEN


6. kunne lave grafik til digitale medier

Grafik til digitale medier skal laves i mange forskellige størrelser. Dem skal din grafiker kende til, for at din grafik bliver lavet i den rigtige størrelse. Det gør at din grafik bliver præsenteret bedst muligt på forskellige platforme. Eksempelvis på mobiltelefoner, tablets og computerskærme.

7. være i stand til at billedbehandle

Jo bedre billedbehandling, jo pænere billeder, jo mere positivt fremstår dine grafiske produkter, jo bedre sælger dine produkter.

8. kunne sætte formler korrekt ind i en bog

Det stiller store krav til teknisk know-how, for at kunne håndtere det, så det bliver trykt korrekt. Det gør at du er i gode hænder teknisk set og du derfor kan have tillid til den tekniske kvalitet.

Word formler i en bog: Teknisk Matematik 2.     Læs også: WORD FORMLER I EN BOG – LÆS HER HVORDAN DU GØR DET

9. være i stand til at tjekke om de filer der bliver sendt til tryk, teknisk er i orden

Når trykfilerne er i orden, slipper du for spildtid og frustrationer over den ekstra brugte tid. Ikke mindst over din egen brugte tid.

10. kunne opsætte og tilpasse et Enfocus Pitstop Server pdf-workflow

Et Enfocus Pitstop Server pdf-workflow tjekker automatisk for fejl og udbedre fejl i pdf’er. Et opsat system sparer dig for tid og penge og giver bedre og mere ensartede produkter.


Det giver dig ro og tryghed, når du har tillid til at grafikeren ved han laver

Hvor mange punkter lever din grafiker op til? – Jo flere punkter din grafiker kan, jo bedre og billigere produkter får du. Jo færre steder skal du gå hen, for at få dine produkter. Lever din grafiker op til alle punkter, behøves du kun gå et sted hen, for at få lavet dine produkter.

Det giver dig ro og tryghed når du har tillid til at grafikeren ved han/hun laver. Det giver dig tid og ro til udvikle andre produkter.

Grafiker & fotograf | Een kasket, men flere kasketter på = flere fordele for dig.     Læs også:  DISSE 5 + 3 FORDELE FÅR DU NÅR DIN FOTOGRAF ER UDDANNET GRAFIKER

Ring i dag og hør nærmere

Ring i dag på 3027 6444 og hør nærmere om: Stil krav til din grafiker. Du er også meget velkommen til at ringe og booke et GRATIS møde. Eller hvis du har brug for et gratis råd om visuel kommunkation.

Du er også velkommen til at sende en mail til kontakt@grapida.dk. Du kan også bruge min kontaktformular. Jeg glæder mig til at høre om dig og dit projekt.


Forkæl dig selv – Få gratis tips du kan tjene penge på

Tilmeld dig til mit nyhedsbrev, og få besked når der er flere GRATIS tips og tricks, du kan tjene penge på. 

Se flere blogindlæg her: grapida.dk/blog

Synes du om dette blogindlæg? – tip dine venner: Facebooktwitterlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dit firma fortjener at blive set – fortæl mig om dit firma

Det er GRATIS og uforpligtende, at…

• aftale og få et konsulent møde
• få et tilbud
• få en kop kaffe

Ring i dag på 3027 6444,
send mig en mail,
eller kig ind i
Gerritsgade 8, 1. i Svendborg

Vil du have GRATIS grafiske tips og tricks, du kan tjene penge på?

Forkæl dig selv – Tilmeld dig til mit nyhedsbrev og få besked hver gang der er nye gratis tips og tricks.